Forminiai žagarėliai

Reikės:

vnt. kiaušinių,
1/2 v.š. cukraus,
1/3 a.š. druskos,
3/4 puodelio mitų (1 puodelis - 250 ml.),
1/4 puodelio bulvių, kukurūzų ar kt. krakmolo (1 puodelis - 250 ml.),
1 puodelis pieno,
Aliejaus,
Cukraus pudros.

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Tada suberkite miltus sumaišytus su krakmolu. Po truputi pilkite pieną ir plakite kol pasidarys vienalytė masė.
Kol tešla ilsisi, įkaitinkite kepimui tinkamą aliejų. Pasiruoškite žagarėlių formelę. Aliejui ir formelei įkaitus iki reikiamos temperatūros, formelę padažykite maždaug iki pusės jos aukščio. Formelę su tešla įkišus į karštą aliejų, šis turėtų pradėti smarkiai burbuliuoti. Žagarėlis nuo formelės nusiima ir pasilieka kepti aliejuje. Kepti iš abiejų pusių kol švelniai parus. Iškepus išimkite ir dėkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę. Tuomet formelę vėl pakaitinkite (tik neperkaitinkite) ir dažykite į tešlą, kiškite į aliejų ir t.t. - tol, kol iškepsite visus žagarėlius. Iškeptus ir šiek tiek atvėsusius žagarėlius apibarstykite cukraus pudra.

Aliejaus ir metalinės formelės temperatūra:

Jeigu aliejus per karštas, žagarėlis akimirksniu sudega ir lieka minkštas, o ne traškūs; jeigu per karšta formelė, jos neįmanoma pamirkyti į tešlą, nes tešla tiesiog neprikimba, palikdama dubenyje sutrauktos tešlos guzų. Tokiu atveju aliejų ir formelę reikėtų šiek tiek atvėsinti. Jeigu žagarėliai kepa ilgai, prisigeria riebalų, o aliejus burbuliuoja mažai, vadinasi, aliejaus temperatūra nepakankama, reikėtų šiek tiek padidinti ugnį ir aliejų bei formelę labiau įkaitinti.

Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai