Gaivus jogurtinis tortas "Vasaros kąsnis"


Reikės:
Biskvitui:
3 vnt. kiaušinių,
180 g. miltų,
110 g. cukraus,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių.

Įdarui:
3 vnt. apelsinų,
Vidutinės vynuogių kekės,
1vnt. banano (jeigu mėgstate),
Galima dėti braškių, kad būtų daugiau spalvų,
150 g. konservuotų ananasų kubelių.

Kremui:
900 g. graikiško jogurto (2 proc. rieb.),
1 stiklinė (250 ml) cukraus,
1 šaukšto vanilinio cukraus,
50 g. želatinos,
180 ml. vandens.

Gaminimas:

Biskvitas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi. Sumaišykite kepimo miltelius su miltais ir juos išsijokite į kiaušinių masę. Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20–28 cm skersmens kepimo formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Ar jis jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro, jis turi būti švarus. Iškepusį biskvitą šiek tiek atvėsinkite kepimo formoje. Tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Biskvitą supjaustykite kvadratėliais (2×2 cm).  Viso biskvito nesudėkite, nes bus per daug. Bus sausas tortas.

Kremas:
Želatiną išmaišykite vandenyje ir palikite 30 min., kad išbrinktų. Tada karšto vandens vonelėje įstatę indą ištirpinkite ir padėkite atvėsti iki kambario temperatūros.
Apelsinus (reikia labai gerai nulupti apelsino žievelės baltąjį sluoksnį, kad nebūtų juntamas kartumas). Apelsinus supjaustykite griežinėliais. Ananasus ir bananą supjaustykite kubeliais. Vynuoges ir braškes perpjauti per pusę. Jogurtą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite atvėsusią želatiną ir viską gerai išmaišykite.
Apelsinus, braškes ir kelias vynuoges gražiai sudėkite ant torto formos nusegamais kraštais dugno (naudojau 22 cm skersmens tortinę), įdėkite dalį biskvito, ant biskvito išdėstykite dalį vaisių, užpilkite kremu. Po to vėl dėkite biskvito ir vaisių ir užpilkite likusiu kremu. Būtų gerai, kad bent vieną valandą palaikyti kambario temperatūroje.
Tortą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai, kad sustingtų.

Kitą dieną išimkite tortą iš formos, atsargiai apverskite jį ant lėkštės.

Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai