Tortas "Juodasis miškas"


Reikės:
Biskvitams:
280 g. miltų,
120 g. tamsios kakavos miltelių,
1 arb. š. kepimo miltelių,
1 arb. š. sodos,
1 arb. š. druskos,
400 g. cukraus,
2 kiaušiniai,
125 ml bekvapio ir beskonio aliejaus (naudojau saulėgrąžų),
250 ml pieno,
250 ml karšto vandens.

Šokoladiniam glajui:
85 ml 36% grietinėlės,
100 g. susmulkinto tamsaus šokolado,
15 g. sviesto,
1 valg. š. tamsaus romo.

Vyšnių įdarui:
600 g. šviežių arba šaldytų vyšnių,
6 valg. š. cukraus,
2 valg. š. kukurūzų krakmolo,
1 valg. š. tamsaus romo.

Maskarponės kremui:
250 g. maskarponės sūrio,
1000 ml 36% grietinėlės,
95 g. miltelinio cukraus.

Gaminimas:

Biskvitas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepimo formą (22-24 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Į indą išsijokite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite cukrų ir išmaišykite. Kitame inde elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius iki putų. Supilkite aliejų, pieną ir gerai viską išplakite. Toliau lėtai plakant elektriniu plaktuvu, į kiaušinių plakinį suberkite miltų mišinį. Išplakite iki vientisos masės. Tada lėtai plakant, supilkite karštą vandenį. Išplakite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite apie 60 - 70 minučių, kol biskvitas bus iškepęs. Ar jis jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro, jis turi būti švarus. Iškepusį biskvitą šiek tiek atvėsinkite kepimo formoje. Tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į keturias lygias dalis.

Šokoladinis glajus:
Grietinėlę supilkite į puodą. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol kraštuose ims kilti pirmieji grietinėlės burbuliukai. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą, sudėkite sviestą. Palikite kelioms minutėms pastovėti, kol šokoladas aptirps. Tada energingai išmaišykite, kol gausite vientisą šokoladinę glajaus masę. Supilkite tamsų romą ir dar kartą išmaišykite. Paruoštu šokoladiniu glajumi aptepkite kiekvieno biskvito paviršių. Dėkite į šaldytuvą pastovėti, kol šokoladas sustings.

Vyšnių įdaras:
Vyšnias sudėkite į puodą. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol vyšnios pradės leisti savo sultis. Suberkite cukrų ir maišant kaitinkite toliau, kol cukrus ištirps. Į puodelį nupilkite kelis šaukštus skysčio nuo vyšnių. Sudėkite į jį krakmolą ir gerai išmaišykite, kol neliks krakmolo gumulėlių. Supilkite ištirpintą krakmolą atgal į puodą su vyšniomis. Užvirinkite vyšnių masę ir pavirkite dar minutę. Nuimkite nuo ugnies, supilkite tamsų romą ir gerai išmaišykite. Ir galiausiai palikite kambario temperatūroje, kol vyšnių įdaras visiškai atvės.

Maskarponės kremas:
Į dubenį sudėkite maskarponę ir supilkite grietinėlę. Plakite elektriniu plaktuvu, kol kremas pradės tirštėti. Tuomet suberkite miltelinį cukrų ir plakite toliau, kol gausite tvirtą kremą.

Torto surinkimas:
Pirmąjį šokoladu apteptą biskvitą dėkite ant tortinės. Apjuoskite jį metaliniu torto žiedu, kuris padės gražiai susluoksniuoti tortą ir sustingti jam gražios taisyklingos formos. Biskvitą aptepkite maždaug penktadaliu maskarponės kremo. Ant kremo paskleiskite maždaug trečdalį vyšnių įdaro. Ant viršaus dėkite antrąjį biskvitą ir lengvai paspauskite. Lygiai taip pat susluoksniuokite visus biskvitus, maskarponės kremą ir vyšnių įdarą. Ketvirtą biskvitą aptepkite tik ketvirtu penktadaliu maskarponės kremo. Likusią maskarponės kremo dalį atidėkite į atskirą dubenėlį, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve iki kol puošite tortą. Sukonstruotą tortą su metaliniu žiedu dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.

Torto puošimas:
Kitą dieną iš šaldytuvo išėmę tortą, atsargiai nuimkite nuo jo metalinį žiedą. Kraštus palyginkite ir aptepkite likusiu maskarponės kremu. Puoškite kaip pageidaujate.
Aš puošiau su  vyšniomis ir iš tirpinto šokolado konditeriniu maišeliu nupieštomis eglutėmis. 
Gaunasi nuostabaus skonio tortas. Skanaus! :)

Komentarai

Populiarūs įrašai