Tortas "Snickers"


Reikės:
Karameliniams biskvitams:
2 vnt. kiaušinių,
2 puodeliai (330 g.) miltų,
1 puodelis (200 g) cukraus,
1/2 skardinės (200 g) “Rududu”,
1 puodelis grietinės,
1 arb.š. sodos.

Gaminimas:
Biskvito gaminimas:
Įmušame 2 kiaušinius, suberiame 200 g. cukraus. Su elektriniu plakiniu išplakame iki beveik baltos masės. įdedame 200 g. Rududu. Plakame. Beriame 330 g. miltus. Maišome. Iš 200 g. grietinės paimame 1 valg. šaukštą grietinės ir sumaišome su 1 arb. šaukšteliu sodos (nugesiname). Likusią grietinę sudedame į masę. Viską gerai išplakame iki vientisos masės. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180 C temperatūroje apie 45 – 60 min., kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas. Gerai atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis.

Šokoladinis pertepimas:
100 g juodo šokolado,
50 ml pieno.

Gaminimas:
100 g. šokolado ištirpinti su 50 ml pieno ant silpnos ugnies.

Grietinėlės kremas:
400 g plakamos grietinėlės,
2 valg.š. cukraus.

Gaminimas:
400 g. grietinėlės ir 2 valg. šaukštus cukraus. Išplakti iki standumo.


Sviestinis kremas:

2/3 skardinės (270 g) “Rududu”,
100 g sviesto, kambario temperatūros,
100 g pakepintų žemės riešutų.

Gaminimas:

270 g Rududu ir 100 g sviestą kartu palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepinti ir susmulkinti žemės riešutus ir gerai išmaišyti.

Torto surinkimas:

Į torto formą dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus. Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. Uždėti ketvirtą biskvitą ir tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings.

Karamelinis ganašas:

420 g grietinėlės (geriausia 36 proc),

1/2 indelio "Rududu".

Užvirinti 420 g. grietinėlės (geriausia 36 proc.), nukelti nuo ugnies, įdėti 200 g. "Rududu", išplakti elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Dėti į šaldytuvą ir gerai atšaldyti (atvėsus galima dėti į šaldiklį trumpam), išplakti elektriniu plakikliu iki standžios masės ir tada išėmus tortą iš torto formos, papuošti.

Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai