Plonapadė pica




Reikės:

250 ml virinto vandens,
1,88 g. šviežių mielių,
7,5 g. druskos,
22,5g. alyvuogių aliejaus,
500 g. miltų,
2 valg. šaukštai pomidorų padažo,
50 g. tarkuoto fermentinio sūrio.
 

Gaminimas:

Pilame vandenį į gilų dubenį, dedame mieles, druską (galima ir mažiau dėti), pilame alyvuogių aliejų. Kelias minutes maišome, kol ištirps druska. Kai gauname vientisą masę, sijojame visus miltus (miltus būtinai reikia persijoti). Ir minkome apie 10 min. kol gaunasi vientisa masė ir sušila tešla. Tada tešlą padaliname po 200g. ir iš jų padarom apvalų gabaliuką ir paliekame, kad pakiltu apie 2-4 val. Kai tešla pailsėjus ir pakilus ją įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą dar kelioms valandoms, kad tešla atvėstu, nes šilta tešla nesitampo ir sunku ją plonai iškočioti.
Kai padarot formą ją subadome šakute ir aptepame aliejumi. Tada pašauname į orkaitę įkaitinta iki 200 laipsnių ir kepame apie porą min. Kai apkepė ištepame karštą padą svietu (arba aliejum). Dedame pomidorų padažą, ištepame, barstome sūrį (tik kad pasidengtu padas) ir dedame kokius norite ingredientus. Svarbiausia, kad ingredientai būtų supjaustyti plonai, nes jei bus stori, padas gali sudegti jei per ilgai kepsite.
Kepame įkaitintoje orkaitėje (200 laipsniu) kol gražiai iškeps.

Skanaus:)

Komentarai

Populiarūs įrašai