Belgiški vafliai



Reikės:
30 g šviežių mielių
3 st. pieno
3 dideli kiaušiniai (tryniai atskirti nuo abltymų)
¾ st. lydyto sviesto

Puse st. cukraus
vanilės ekstrakto
4 st. miltų 


Gaminimas:
1 st.Šilto pieno ištirpinti mieles. Dideliame dubenyje lengvai paplakti kiaušinių trynius su puse puod. pieno ir lydytu sviestu. Tuomet supilti pieną mielėmis, suberti cukrų. Po truputi, pakaitomis, supilti pieną ir suberti miltus, nuolat maišant mediniu šaukštu. Baltymus išplakti iki standžių putų ir pamažu įmaišyti į vaflių tešlą. Lengvai išmaišyti. Dubenį su tešla uždengti švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 1 – 2 val., kol tešla pakils dvigubai. 
Blynus kepti vaflinėje. Patiekti apibarstytus cukraus pudra, su plakta grietinėle ir šviežiais vaisiais ar uogomis. Arba dar labai skanu su klevu sirupu. 

Skanaus :)


Komentarai

Populiarūs įrašai