Lietiniai blyneliai su daržovėmis


Reikės:
2 vnt. kiaušinių,
200 ml. pieno (jei tešla bus per tiršta papildomai įpilti),
žiupsnelis druskos,
8 - 10 valgomų šaukštų su kaupu miltų.

Įdarui:
2 - 3 vnt. svogūnų,
2 - 3 vnt. morkų,
2 vnt. didesnių paprikų,
žiupsnelis druskos,
prieskoniai.

Gaminimas:
Įdaras.
Iš pradžių reikia pasigaminti įdarą. 
Kol kaista keptuvė, susipjaustome svogūnus ir paprikas kubeliais, morkas susitarkuojame su burokinę tarką. Pradžioje apkepiname svogūnus, po kelių minučių dedame morkas ir galiausiai paprikas. Pabaigoje įdedame druskos ir pageidaujamus prieskonius. 
Blynų tešla. 
Įmušame kiaušinius, įberiame druskos (pagal skonį). Gerai išplakame kiaušinius. Įpilame pieno ir vėl išmaišome. Galiausiai suberiame miltus. Viską gerai išmaišome. Leidžiame tešlai pailsėti apie 15 min. (turi gautis gan skysta). Kol tešla ilsisi, įkaitiname keptuvę. Kas kart prieš kepant blyną reikia keptuvę ištepti lašiniais (man skaniau su rūkytais, bet Jus galite naudoti šviežius arba sūdytus). 
Iškepus blyną reikia greitai suvynioti su įdaru. Ir taip suvyniojam visus iškeptus blynus. Patiekiame su grietine ar sviesto padažu.
SKANAUS!



Komentarai

Populiarūs įrašai