Varškės apkepas


Reikės:
½ kg varškės
4 kiaušiniai
50 - 100 g sviesto
2 - 3 šaukštai cukraus
2 - 3 šaukštai manų kruopų
½ stiklinės grietinėlės ar pieno
truputis druskos

Gaminimas:
Manų kruopos užpilamos grietinėle ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas ar gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas labai gerai ištrinama. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25 - 30 min. kepama orkaitėje. Patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Valgoma su uogiene, užsigeriant vaisių sultimis 

Komentarai

Populiarūs įrašai