Tortas “Snickers”


Reikės:
Karameliniams biskvitams:
2 vnt. kiaušinių,
2 puodeliai (330 g.) miltų,
1 puodelis (200 g) cukraus,
1/2 skardinės (200 g) “Rududu”,
1 puodelis grietinės,
1 arb.š. sodos

Gaminimas:
Visus produktus suplakti iki vientisos masės. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 – 45 min., kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas. Gerai atvėsinti ir perpjauti į tris dalis.

Šokoladinis pertepimas:
100 g juodo šokolado,
50 ml pieno

Gaminimas:
Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos ugnies.

Grietinėlės kremas:
400 g plakamos grietinėlės,
2 valg.š. cukraus

Gaminimas:
Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo.

Sviestinis kremas:
2/3 skardinės (270 g) “Rududu”,
100 g sviesto, kambario temperatūros,
100 g pakepintų žemės riešutų

Gaminimas:
“Rududu” ir sviestą kartu palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.

Torto surinkimas:

Į torto formą dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus. Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu.
Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings, tada išimti iš torto formos ir papuošti.
Skanaus!

Komentarai

  1. toks fantastiskas.., bet brangiai atsieinantis :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bet patikėkite, gyvenime nors vieną kartą galima pasigaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sakykite, o kaip jūs patį viršų puošėte, kokia ten masė?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai