Tinginio balandėliai


Reikės:
500 g. faršo
1 pakelio ryžių,
2 vnt. svogūnų,
2 vnt. morkos,
žalio kopūsto (kiekis pagal poreikį),
pomidorų padažo,
prieskonių,
Miltų,
Bulvės.

Gaminimas:
Paimame puodą su vandeniu.Į jį įdedame supjaustytą žalią kopūstą ir užverdame.Kol verda kopūstas pasiruošiame faršą. Į faršą pilame prieskonius, supjaustytus svogūnus, beveik išvirtus ryžius (kad būtų nevisai išvirę).Viską gerai išmaišome. Kai jau kopūstas apvirs, nukošiam ir dedam i faršą. Viską sumaišius formuojam pailgus arba apvalius kukulius.

Tušinimas:
Paimame puodą. Dedame ant apačios padarytus kukulius (kiek telpa). Sutarkuojame morkas su stambe tarka ir dedame ant kukulių, apibarstome juodais maltais pipirais, pagal poreikį galima įdėti supjaustytą svogūną. Ir taip darom kol bus pilnas puodas, arba kiek norite. Įpilame vandens, kad apsemtu. Vanduo reikalingas bus padažui. Tušiname apie 30-45 min. Taip pat atskirai išsiverdame bulvių. Bus tiekiama su kukuliais.

Padažas:
Į puoduką įdedame pomidorų padažo ir miltus (miltus dėti tam, kad sutirštėtu padažas).Įpilame dar truputi vandens, kad pilant į puodą su balandėliais nesusidarytu gumulai. Kai jau baigia tušintis, pilame padažą ir ant viršaus dedame grietinės. Skanaus:)

Komentarai

Populiarūs įrašai