Skanusis medaus tortas


Reikės:
6 valg. šaukštas Cukraus pudra
5 puodelis miltų
1 puodelis medaus
1 puodelis cukraus
3 vnt. kiaušinių
200 g sviesto
1 arb. šaukštelis sodos
1000 ml grietinės
0,5 valg. šaukštas citrinos sulčių

Gaminimas :
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome. Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepami apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui. Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame. Palaikom 24 h. šaldytuve, o kitą diena kviečiam draugus ir vaišinam savo nuostabiu kepinių:)Gero apetito!

Komentarai

Populiarūs įrašai