Kukulaičiai padaže


Reikės:
500 g faršo,
100 g plikytų ryžių,
1 svogūno,
1 morkos,
1 valg.š majonezo,
druskos, pipirų ir pagal skonį kitų prieskonių.

Padažui:
100 ml vandens,
4 valg.š pomidorų padažo,
2 valg.š grietinės,
2 valg.š majonezo,
1 valg.š miltų,
druskos, pipirų, krapų.

Gaminimas:
Pirmiausia išverdame ryžius (virti apie 10 min.). Supjaustytą svogūną pakepiname su šlakeliu aliejaus, ten pat dedame sutarkuotą morką ir pakepiname. Pagardiname prieskoniais. Sumaišome visus kukuliams skirtus produktus ir formuojame nedidelius kukulaičius. Dedame juos į kepimo indą. Sumaišome padažui skirtus produktus ir užpilame ant kukulaičių. Aš dariau dvigubą normą padažo, nes norėjau, kad apsemtu kukulaičius. Belieka uždengti kepimo indą folija ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Kepimo pabaigoje nuimame foliją ir dar pakepame 5-10 minučių, kad kukulaičiai apskrustų. Jei padažas kukulaičių neapsemia, juos kelis kartus kepimo metu reikėtų aplieti padažu. Skanaus! 

Komentarai

Populiarūs įrašai