Kūgelis


Reikės:
1.5 kg. tarkuotos bulvės
1 stiklinė pieno
4 valg. š. kvietinių miltų
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį
2 vnt. svogūno
100 g. kiaulienos kumpio arba rūkytos dešros (aš naudojau vadinama šlapianka)

Gaminimas:
Nuskutau ir sutarkavau bulves (kiekis priklauso nuo kūgelio dydžio). Į dubenį su bulvėmis įdėjau druskos ir pipirų pagal skonį. Keptuvėje apkepinau smulkiai supjaustytus svogūnus bei dešros gabaliukus, visą tai sudėjau į dubenį su tarkuotomis bulvėmis ir įpyliau stiklinę pašildyto pieno. Viską sumaišiau ir sudėjau į silikoninę formą. Kepiau apie 180 laipsnių temperatūroje 50 min. Tačiau laikas priklauso nuo kūgelio dydžio. Visada galima pradurti kūgelį mediniu dantų krapštuku ir įsitikinti ar kūgelis yra iškepęs. Skanaus 

Komentarai

Populiarūs įrašai