Kibinai


Reikės:
Tešlai:
1 kg. aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
450 g. margarino,
4 kiaušinių,
200 g. 30 proc. riebumo grietinės,
žiupsnelio druskos.

Įdarui:
1 kg. kiaulienos kumpio faršo,
3 svogūnų,
200-300 g. pievagrybių,
50 g. margarino,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
šalto virinto vandens (pagal poreikį, vanduo pilamas, tam, kad būtų skysčio),
norint aštrumo įdėti aitriosios paprikos prieskonių.

Gaminimas:
Imam miltus, visą pakelį pilam į dubenį, 450g margariną supjaustom gabaliukais, dedam į miltus, įberiam žiupsnelį druskos ir viską labai gerai sutrinam, tada imam 1 kiaušinį ir atskiriam baltymą nuo trynio, mums reikės trynio kuriuo tepsim kibinų viršų, kitus mušam į tešlą, tada 200g grietinės, viską gerai išminkome.
Pradžioje pakepiname svogūnus, kai svogūnai tampa permatomi dedame pievagrybius ir taip pat pakepiname. Į žalią faršą dedame prieskonius, 50g margarino, pakepintus svogūnus ir pievagrybius, įpilame šalto virinto vandens. Viską gerai išmaišome. Tada formuojame kibinus, aptepame tryniu sumaišytu su trupučiu virinto šalto vandens ir pašauname į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame 25-30min. Gaunasi ~30 kibinų :)

Komentarai

Populiarūs įrašai