Keksiukai su avietėmis


Reikės:
110 g. sviesto (kambario temperatūros),
225 g. cukraus,
2 kiaušiniai (kambario temperatūros),
270 g. kvietinių miltų,
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
120 ml. pieno (kambario temperatūros),
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus,
šviežių aviečių (pagal pageidavimą).

Papuošimui:
250 g. grietinėlės 35% - 36% riebumo,
1 valgomas šaukštas cukraus,
šviežių aviečių (pagal poreikį),
vanilinio cukraus,
1 pakelio grietinėlės standiklio.

Gaminimas:
Pradžioje imame sviestą ir išplakame su cukrumi, įmušame kiaušinius, supilame pieną ir išsukame iki vientisos masės. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, tada supilame į indą su skysta mase ir plakame iki vientisos masės. Į keksiukų formą sudėliokite jei norite popierines formeles ir dėkite maždaug po vieną šaukštą tešlos. Ant tešlos dedame po tris ar daugiau aviečių. Ir galiausiai dedame pusė šaukšto tešlos, kad dar turėtu vietos pakilti.
Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių (būtinai reikia dėti į įkaitintą orkaitę). Kepame maždaug apie 25 min. Kai iškepa būtinai atvėsiname. Kol aušta išplakame grietinėlę su cukrumi bei grietinėlės standikliu. Puošiame grietinėle ir avietėmis :) Skanaus!

Komentarai

Populiarūs įrašai