Cinamoninės žievelės


Reikės:
500 g. miltų
250 ml. pieno
25 g. šviežių mielių arba 4 arb. š. sausų mielių
2 vnt. kiaušinių tryniai
100 g. cukraus
100 g. sviesto ar margarino
pusė arb. š. druskos

Įdarui:
4 valg. š. cinamono
4 valg. š. cukraus
2 valg. š. tirpinto sviesto

Gaminimas:
Kiaušinių trynius išmaišome su cukrumi iki vientisos masės. Supilame pašildytą pieną ir vėl išmaišome. Mieles reikia suaktyvinti: ištriname jas su trupučiu cukraus ir supilame į skystąją tešlos dalį. Beriam druską ir supilame ištirpusį sviestą. Viską gerai išmaišome. Sijojame po truputi miltus ir maišome iki kol pradėsim minkyti. Minkyti būtinai reikia 10 - 15 min. be pertraukų. Kai baigiam minkyti, paliekame pakilti 40 - 60 min. Tada vėl paminkome kelias minutes ir vėl paliekame pakilti.
Iškočiojame tešla (gan plona turi būti). Tada tepame ant tešlos ištirpintą sviestą ir barstome cukrų bei cinamoną. Suviniojame i ritinėlį ir supjaustome maždaug 5 cm dydžio. Dedame į skardą ir paliekame pakilti. Kai pakylą 3 kartą patepame tirpintu sviestu viršų ir pabarstome cukrumi bei cinamonu. Šauname į orkaitę įkaitiną 180 laipsnių ir kepame, kol gražiai paruduos. Skanaus 

Komentarai

Populiarūs įrašai