Portugalijos pyragaičiai "Autumn"



Reikės:
Sluoksniuota tešla (tinka abi tešlos)
Cinamono
1 kiaušinis
1 valg. šaukštas cukraus
1 arbat. šaukštelis vanilės pastos (jei neturite galima dėti vanilinio cukraus ar pudros)
120 g. Nerūgščios grietinėlės
4 - 5 valg. šaukštai cukraus
1 apelsinas

Gaminimas :
1) Padėkite sluoksniuotą tešlą ant švarios lentelės ir ant viršaus užbarstome malto cinamono. Jei mėgstate cinamoną įdėkite daugiau. Paskleiskite per visą sluoksniuotą tešlą.
2) Suvyniokite ir supjaustykite į 6 vienodus gabaliukus.
3) Paimti ir kiekviena gabaliuką pastatyti ir suploti į paplotėlį.
4) Tada paimti keksiukų skardą (geriau metalinė, nei silikoninė) ir suplotus gabaliukus sudėti į skarda ir iš jų su pirštais padaryti krepšelius.
5) Dedame juos į orkaitę įkaitinta iki 200 laipsniu 10 minučiu.
6) Tuo tarpu pasidarome kremą kuri pilsime į iškeptus krepšelius. Sudedame cukrų, įmušame kiaušinį, dedame vanilės ekstrakto, įtarkuojame apelsino žievelės. Viska suplakame.
7) Tada paimame sluoksniuotos tešlos iškeptus krepšelius (juos paliekame formoje) ir su šaukštu suspaudžiame krepšelius, kad būtų vietos įpilti kremo. Kai padarėme vietos krepšeliuose pilame išplaktą kremą. Užpildę visus krepšelius pašauname į orkaitę ir kepame dar 8 minutes.
8) Išspauskite į puodą apelsino sulčių ir įdėkite 4 - 5 šaukštus cukraus. Išmaišykite ir labai akylai stebėkite verdama karamelę, nes ji gali greitai pridegti. Taip pat labai atsargiai nepasitaškykite, nes galite nudegti.
9) Kai krepšeliai su kremu iškepė išimkite juos iš kepimo formos ir padėkite ant grotelių, kad atvėstu. Kai karamelė išvirs užpilkite ant krepšeliu. Atvėsinkite.
10) Bom apetite:)

Komentarai

Populiarūs įrašai