Naminis plovas



Reikės:
3 vnt. morkų (priklauso nuo dydžio)
pagal skonį prieskonių
3 valg. šaukštas grietinės
3 vnt. svogūnų (priklauso nuo dydžio)
500 g kiaulienos sprandinės
2 pakeliai ryžių

Gaminimas :
Pradžioje pasiruošiam mėsą. Susipjaustom nedideliais gabaliukais ir pabarstome prieskoniais, kad pasimarinuotu. Susitarkuojame morkas ir susipjaustom svogūnus. Paruoštą mėsą dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepiname. Kaip mėsa apkeps, išėmame ir į tą pačia keptuvę dedame svogūnus ir morkas, pakepiname. Aš naudojau stiklinį troškintuvą. Į jį dėjau mėsa ir pakepintus svogūnus ir morkas. Ant jų subėriau 2 pakelius ryžių ir užpyliau vandens (maždaug 4 puodeliai vandens). Tada dar pabarčiau prieskoniais. Įkaitinam orkaitę iki 200 laipsnių. Į įkaitusę orkaitę dedame troškintuvą su mūsų plovu i troškiname apie 20-30 min. Kai jau artėja pabaiga išimame ir įdedame grietinės ir pomidorų padažo ir vėl pašauname į orkaite bent 5 min. Patiekiame su raugintais agurkais (skaniausiai). Gero apetito:)

Komentarai

Populiarūs įrašai