Naminiai balandėliai


Reikės:
Apie 1,5kg žalio kopūsto;
1kg faršo;
2 svogūnai;
2 pakeliai ryžių;
prieskoniai;
1-2 morkų (priklauso nuo dydžio);
Miltų;
Pomidorų padažo;
Bulvės;

Gaminimas:
Paimame puodą su vandeniu.Į jį įdedame žalia kopūstą ir užverdame.Kol verda kopūstas pasiruošiame faršą. Į faršą pilame prieskonius, supjaustytus svogūnus, beveik išvirtus ryžius (kad būtų nevisai išvirę).Viską gerai išmaišome. Kai jau kopūstas apvirs, apie kotą įpjauname. Ir imame po 2-3 lapus nuo kopūsto, atvėsiname, nupjauname stora koto dalį, kad būtų plonas.Dedame i kopūsto lapą faršo ir sulankstome.

Tušinimas:
Paimame puodą. Dedame ant apačios padarytus balandėlius (kiek telpa). Sutarkuojame morkas su stambe tarka ir dedame ant balandėliu, apibarstome juodais maltais pipirais. Ir taip darom kol bus pilnas puodas, arba kiek norite. Įpilame vandens, kad apsemtu. Vanduo reikalingas bus padažui. Tušiname apie 30-45 min. Taip pat atskirai išsiverdame bulvių. Bus tiekiama su balandėliais.

Padažas:
Į puoduką įdedame pomidorų padažo ir miltus (miltus dėti tam, kad sutirštėtu padažas).Įpilame dar truputi vandens, kad pilant į puodą su balandėliais nesusidarytu gumulai. Kai jau baigia tušintis, pilame padažą ir ant viršaus dedame grietinės. Skanaus:)

Komentarai

Populiarūs įrašai