Citrininis keksas



Reikės:
6 vnt. Kiaušiniai
350 g miltų
300 g cukraus
2 arb. šaukštelis kepimo miltelių
350 g margarino
2 vnt. citrinų
50 g krakmolo
3 valg. šaukštas konjako arba kavos likerio
3 valg. šaukštas vandens
2 puodelis miltinio cukraus
6-8 valg. šaukštas citrinų sulčių
Papuošimui: konditerinių karoliukų (jei reikia)

Gaminimas :
Margariną išsukame su cukrumi. Įmaišome kiaušinius, nutarkuotas citrinų žieveles ir miltus, sumaišytus su krakmolu bei kepimo milteliais. Kepimo formą patepame sviestu ir apibarstome miltais. Sukrečiame tešlą. Kepame 175-200°C temperatūros orkaitėje apie valandą. Iškeptą keksą iškrečiame iš kepimo formos, ją išvalome ir vėl įdedame keksą. Išspaudžiame vienos citrinos sultis ir sumaišome su konjaku, vandeniu ir miltiniu cukrumi (1 šaukštas). Šiuo mišiniu sulaistome karštą keksą. Glajui miltinį cukrų sumaišome su antrosios citrinos sultimis. Šiuo glajumi papuošiame atvėsusį keksą ir apibarstome konditeriniais karoliukais.

Komentarai

Populiarūs įrašai