Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
Reikės:
450 g. didelių žalių išvalytų krevečių,
1 valg.š. alyvuogių aliejaus,
pusę svogūno (vidutinio),
2 valg.š. nesūdyto sviesto,
1 skiltelė česnako,
1/3 taurės baltojo vyno „Chardonnay“
400 ml. plakamosios grietinėlės,
100 g. susmulkinto parmezano sūrio,
pagal skonį jūros druskos,
pagal skonį juodųjų pipirų,
pagal skonį paprikos miltelių,
1 valg.š. smulkintų šviežių petražolių.
Gaminimas:
Į puodą su verdančiu vandeniu įberkite žiupsnelį druskos,
suberkite makaronus ir virkite pagal pakuotės instrukciją. Išvirus makaronus
paliekame puode su skyščiu, nes be skyščio sulips į gumulą. Kol verda
makaronai, paruoškime krevetes ir padažą. Išvalytas krevetes nusausiname ir ant
jų beriame prieskonius (druską, juoduosius pipirus ir paprika). Į keptuvę
pilame aliejaus ir įkaitiname. Kai aliejus bus karštas, suberiame krevetes ir
kepame apie 2 min. iš
abiejų pusių. Krevetėms iškepus išimame iš keptuvės į atskirą indą. Į tą pačią
karštą keptuvę įdėkite 2 šaukštus sviesto su smulkiai supjaustytu svogūnu ir
dažnai maišydami patroškinkite, kol suminkštės ir taps aukso spalvos (3–5
min.). Įberkite smulkinto česnako skiltelę ir dar minutę pakepkite, kol
pakvips. Įmaišykite 1/3 taurės baltojo vyno ir virkite, kol išgaruos alkoholis.
Supilame grietinėlę ir kaitiname iki virimo. Beriame apie 80 g. parmezano sūrio
ir maišome iki vientisos masės. Leiskite padažui užvirti ir tada išjunkite ugnį
ir pagal skonį pagardinkite padažą druska ir juodaisiais pipirais. Į padažą įmaišykite
nukoštus makaronus ir keptas krevetes. Maišyti makaronus kol pasidengs padažu. Ir
galiausiai dedame mūsų patieklą į lėkštes ir apiberiame šviežiomis petražolėmis
ir šiek tiek tarkuoto permezano. Skanaus!!!
Komentarai
Rašyti komentarą