Činakai
500 g. kiaulienos sprandinės,
2 vnt. svogūno,
2 vnt. morkų,
3 - 4 vnt. bulvių,
druska,
prieskoniai,
4 šaukštai pomidorų padažo,
grietinės (pagal poreikį),
virinto vandens.
Gaminimas:
Kiaulienos sprandinę supjaustome mažais gabaliukais, pabarstome prieskoniais ir tada apkepiname keptuvėje. Supjaustome svogūnus ir bulves kubeliais, morkas sutarkuojame per burokinę tarką. Į molinį indelį (čenakinę) dedame sluoksniais: mėsą, svogūnai, morkos, bulvės. Nepamirštame įberti prieskonių. Kartojame kol pasibaigs produktai. Ant galo dedame pomidorų padažo ( 1 šaukštas - 1 činakui). Nieko nemaišome! Tada viską užpilame virintu vandeniu, uždengiame ir pašauname į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę . Kepame apie 1 val. Likus 5 min. uždedame šaukštą grietinės ir pašauname atgal į orkaitę.
Skanaus!!!!!!!!!!!!!
na jo :)
AtsakytiPanaikinti