Dilgėlių sriuba



Reikės:
1 vnt. bulvių,
1 vnt. morkų,
1 vnt, svogūnų,
200g. šviežių dilgėlių,
pagal skonį rūkyto kumpio,
druskos,
maltų pipirų,
1 vnt. džiovinto lauro lapo,
šviežių krapų,
1 kiaušinis žalias,
1 kubelis mėgstamo sultinio,
vandens.

Gaminimas:
Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti iki 5 min. Į verdantį vandenį sudėti kubeliais supjaustytą rūkytą kumpį ir virti. Vėliau sudėti supjaustytas kubeliais bulves, svogūnus, ir per burokinę tarką sutarkuotą morką. Po to įdėti sultinio kubelį. Galiausiai sudedame dilgėles ir šiek tiek paverdame. Atskirame inde išplakame žalią kiaušinį. Į plakinį maža srovele pilame šiek tiek sriubos ir išmaišome. Visą indo turinį maišydami supilame į sriubą. Įdedame druskos, pipirų, džiovintą lauro lapą ir šviežių krapų. Išmaišome. Ragaujame. Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai