Nekeptas Rududu tortas
Reikės:
450 g. šokoladinių sausainių;
1 indelis (~ 400 g.) karamelizuoto pieno Rududu (kambario temperatūros);
400 g. tepamo sūrio „Philadelphia“ (kambario temperatūros);
100 ml. karšto vandens;
2 arb. š. tirpios kavos;
400 ml. šalto pieno;
100 g. juodojo šokolado (papuošimui).
450 g. šokoladinių sausainių;
1 indelis (~ 400 g.) karamelizuoto pieno Rududu (kambario temperatūros);
400 g. tepamo sūrio „Philadelphia“ (kambario temperatūros);
100 ml. karšto vandens;
2 arb. š. tirpios kavos;
400 ml. šalto pieno;
100 g. juodojo šokolado (papuošimui).
Gaminimas:
Užverdame vandenį. Imame didesnį dubenėlį ir karštą vandenį sumaišome su tirpia kava. Paliekame atvėsti. Imame dubenį ir su elektriniu plakikliu suplakame Rududu ir tepamą sūrį. Plakame, kol pasidaro kreminė konsistencija. Sumaišome pieną su kava (norint, kad būtų dar skaniau ir jeigu vaikai nevalgys, galima vietoje pieno įpilti brendžio arba tamsaus romo). Kepimo formoje ištiesiame maistine plėvele. Formos dugną ištepame plonu kremo sluoksniu. Kiekvieną sausainį mirkome pieno-kavos mišinyje ~5 sekundes, tada dedame ant formos dugno. Ant sausainių tepame sluoksnį kremo (storą ar ploną sluoksnį), tada dedame sausainių sluoksnį, vėl kremo sluoksnį. Paskutinis sluoksnis turėtų būti sausainių. Tortą uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pernakt. Sustingusį tortą išverčiame ant lėkštės. Jeigu liko sausainių trupinių, sumaišome su tarkuotu šokoladu ir apibarstome torto viršų ir šonus.
Buon appetito!
Užverdame vandenį. Imame didesnį dubenėlį ir karštą vandenį sumaišome su tirpia kava. Paliekame atvėsti. Imame dubenį ir su elektriniu plakikliu suplakame Rududu ir tepamą sūrį. Plakame, kol pasidaro kreminė konsistencija. Sumaišome pieną su kava (norint, kad būtų dar skaniau ir jeigu vaikai nevalgys, galima vietoje pieno įpilti brendžio arba tamsaus romo). Kepimo formoje ištiesiame maistine plėvele. Formos dugną ištepame plonu kremo sluoksniu. Kiekvieną sausainį mirkome pieno-kavos mišinyje ~5 sekundes, tada dedame ant formos dugno. Ant sausainių tepame sluoksnį kremo (storą ar ploną sluoksnį), tada dedame sausainių sluoksnį, vėl kremo sluoksnį. Paskutinis sluoksnis turėtų būti sausainių. Tortą uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pernakt. Sustingusį tortą išverčiame ant lėkštės. Jeigu liko sausainių trupinių, sumaišome su tarkuotu šokoladu ir apibarstome torto viršų ir šonus.
Buon appetito!
Labai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. :)
AtsakytiPanaikinti