Gaivus jogurtinis tortas "Vasaros kąsnis"
Reikės:
Biskvitui:
3 vnt. kiaušinių,
180 g. miltų,
110 g. cukraus,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių.
Įdarui:
3 vnt. apelsinų,
Vidutinės vynuogių kekės,
1vnt. banano (jeigu mėgstate),
Galima dėti braškių, kad būtų daugiau spalvų,
150 g. konservuotų ananasų kubelių.
Kremui:
900 g. graikiško jogurto (2 proc. rieb.),
1 stiklinė (250 ml) cukraus,
1 šaukšto vanilinio cukraus,
50 g. želatinos,
180 ml. vandens.
Gaminimas:
Biskvitas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi. Sumaišykite kepimo miltelius su miltais ir juos išsijokite į kiaušinių masę. Paruoštą
tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20–28 cm skersmens kepimo
formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Ar jis jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro, jis turi būti švarus. Iškepusį biskvitą šiek tiek atvėsinkite kepimo formoje. Tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Biskvitą supjaustykite kvadratėliais (2×2 cm). Viso biskvito nesudėkite, nes bus per daug. Bus sausas tortas.
Kremas:
Želatiną išmaišykite vandenyje ir palikite 30 min., kad
išbrinktų. Tada karšto vandens vonelėje įstatę indą ištirpinkite ir padėkite
atvėsti iki kambario temperatūros.
Apelsinus (reikia labai gerai nulupti apelsino žievelės
baltąjį sluoksnį, kad nebūtų juntamas kartumas). Apelsinus supjaustykite griežinėliais.
Ananasus ir bananą supjaustykite kubeliais. Vynuoges ir braškes perpjauti per pusę. Jogurtą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite
atvėsusią želatiną ir viską gerai išmaišykite.
Apelsinus, braškes ir kelias vynuoges gražiai sudėkite ant
torto formos nusegamais kraštais dugno (naudojau 22 cm skersmens tortinę),
įdėkite dalį biskvito, ant biskvito išdėstykite dalį vaisių, užpilkite kremu.
Po to vėl dėkite biskvito ir vaisių ir užpilkite likusiu kremu. Būtų gerai, kad bent vieną valandą palaikyti kambario temperatūroje.
Tortą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą visai
nakčiai, kad sustingtų.
Kitą dieną išimkite tortą iš formos, atsargiai apverskite jį
ant lėkštės.
Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą