Belgiški vafliai
Reikės:
30 g šviežių mielių
3 st. pieno
3 dideli kiaušiniai (tryniai atskirti nuo abltymų)
¾ st. lydyto sviesto
Puse st. cukraus
vanilės ekstrakto
4 st. miltų
Gaminimas:
vanilės ekstrakto
4 st. miltų
Gaminimas:
1 st.Šilto pieno ištirpinti mieles. Dideliame dubenyje lengvai paplakti kiaušinių trynius su puse puod. pieno ir lydytu sviestu. Tuomet supilti pieną mielėmis, suberti cukrų. Po truputi, pakaitomis, supilti pieną ir suberti miltus, nuolat maišant mediniu šaukštu. Baltymus išplakti iki standžių putų ir pamažu įmaišyti į vaflių tešlą. Lengvai išmaišyti. Dubenį su tešla uždengti švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 1 – 2 val., kol tešla pakils dvigubai.
Blynus kepti vaflinėje. Patiekti apibarstytus cukraus pudra, su plakta grietinėle ir šviežiais vaisiais ar uogomis. Arba dar labai skanu su klevu sirupu.
Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą