Apelsinų pyragas
Reikės:
2 vnt. apelsinų,
150 g. miltų,
80 g. sviesto,
100 g. cukraus,
80 g. cukraus pudros,
2 vnt. kiaušinių,
sodos ant peilio galiuko.
Gaminimas:
Nutarkuojame žievę nuo vieno apelsino ir išspaudžiam iš apelsinų sultys. 2 valgomus šaukštus apelsinų sulčius atidedam - glajui. Sviestą išsukti su cukrumi, dedame žieveles, galiausiai įmušame kiaušinius. Viską gerai išmaišome. Į miltus dedame soda ir juos persijojame. Plakant tešlą palaipsniui dėti miltus ir pilti apelsino sultys. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepti apie 30-40 min.
Glajui: Sumaišyti apelsinų sultys su cukraus pudrą ir užpilti ant tik ką iškepto pyrago, išlyginti ir palikti atvėsti.
Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą