Cepelinai
Reikės:
1-2 kg. bulvių,
6 virtos bulvės,
500 g. maltos mėsos,
3 svogūnai,
juodieji pipirai,
druska,
lašinukai,
grietinė.
Gaminimas:
Su tarkavimo mašina sutarkuojame žalias bulves, išspaustam skysčiui duoti nusistovėti. Virtas bulves sugrūsti į košę. Žalias bulves sumaišome su bulvių koše, dedame druską. Maltą mėsa sumaišome su kubeliais pjaustytu svogūnu, dedame prieskonius. Mėsą gerai išmaišome.
Imame bulvių tešlos į vidų dedame mėsos ir padarome pailgą kukulį. Kai darome cepelinus, reikia uždėti puodą, kad vanduo pradėtu virti. Kai cepelinai bus padaryti, dedame į pasūdytą, verdantį vandenį. Verdame apie 25-30 min. Kol verda, keptuvėje pakepiname lašinukus su svogūnu. Kai baigėte kepti, įdedame grietinės. Išgriebiame cepelinus iš puodo ir dedame į lėkštę ir ant jų užpilame lašinukų padažo. Labai gardūs cepelinai :) SKANAUS :)
Komentarai
Rašyti komentarą