Braškių tortas
Reikės:
1 kg. braškių.
Biskvitui:
4 kiaušiniai,
120 g. cukraus,
Pagal skonį vanilinio cukraus,
100 g. miltų,
1 valg.šaukštas krakmolo,
1 arbt.šaukšt. kepimo miltelių.
Kremui:
2 dideli (350g.) indeliai 40% grietinės,
100 g. cukraus pudros,
2 valg. šaukštai citrinos sulčių.
Gaminimas:
Biskvitas:
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti iki standžių putų. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti. Tada sumaišyti su tryniais ir išmaišyti.Galiausiai po truputi sudėti baltymus. Kepti 200 laipsnių apie 15 - 20 min. (priklauso nuo orkaitės). Iškepusį ir atvėsusį perpjauti į dvi dalis.
Kremas:
Į indą sudėti grietinę, cukraus pudrą ir supilti citrinos sultis. Plakti su elektriniu plakikliu iki kol pasidarys kremas. Bet plakti neskubant, kad nepasidarytu sviestas.
Surinkimas:
Biskvito nesulaistome. Grietinė turėtu susigerti į biskvitą. Ant biskvito tepame kremą, dedame braškes, vėl biskvitas, tepame kremą ir dedame braškes. Surinktą tortą paliekame kambario temperatūroje, kad susigertų grietinė. Sekančią dieną galima valgyti :) Gaivaus torto :)
Komentarai
Rašyti komentarą