Skruzdėlynas
Reikės:
Tešlai:
- 3 kiaušiniai
- 3 šaukštai grietinės (geriausiai tinka kuo riebesnė)
- Žiups. druskos
- Miltų tiek, kad tešla neliptų prie pirštų ir gerai kočiotusį( apie 4 stiklines)
- Aliejaus virimui
Užpilui:
- 1 stiklinė dirbtinio medaus
- 1 stiklinė cukraus
- 30 gr. sviesto
- 2 šaukštai grietinės
- 2 valg. š. vandens
Papuošimui:- Aguonų
Gaminimas:
Pirmiausiai pasidarome tešlą. Iškočiojame kaip galima ploniau. Supjaustome tešlą norimais gabaliukais, kuriuos metame į įkaitusį aliejų ir verdame kol bus aukso ar šviesiai rudos spalvos.
Pasiruošiame užpilą: ištirpiname medų, sviestą ir cukrų ant mažos ugnies, įdedame grietinę. Kai masė pasidaro vientisa įpilame vandens. Verdame kol pasidarys tiršta masė.
Merkiame išvirusius žagarėlius į užpilą, nuvarvinam medaus likučius bei gražiai guldome ant lėkštės. Kiekvieną žagarėlį apibarstome aguonomis. Vuala Turime gražų ir skanų skruzdėlyną.
Komentarai
Rašyti komentarą