Lydekai paliepus



Reikės:
3-4 vnt. morkų (priklauso nuo dydžio)
pagal skonį prieskonių
1 vnt. ežero lydekos
3-4 vnt. svogūnų (priklauso nuo dydžio)
~200 g geltono sūrio
100 g majonezo
1 vnt. citrinos

Gaminimas :
Išvalome lydeka. Turi būti be žvynų ir be vidurių. Išvalius iš marinuojame (apiberiam prieskoniais ir pašlakstome citrinos sultimis bei citriną paliekame ant žuvies. Kol žuvis marinuojas, apkepame svogūnus ir morkas keptuvėje. Kai žuvis pasimarinavo ir apkepėm svogūnus ir morkas, įkaitinam orkaitę iki 200 laipsnių. Dedame žuvį į stiklinį ar kitokį troškintuvą (be dangčio) ir ant jos sudedame svogūnus ir morkas, o ant svogūnų ir morkų dedame sutarkuotą (per burokinę tarką) sūrį ir ant sūrio paskirstome majonezą (geriausiai naudoti majonezą maišelyje). Pašauname į orkaite ir kepame maždaug apie 30 min. kol žuvis iškeps. Greita ir paprasta:) Skanaus!

Komentarai

Populiarūs įrašai