Kepsnys "Džiaugsmo kąsnis"
Reikės:
150 g Majonezas
500 g kiaulienos nugarinės
2 vnt. vidutinio dydžio svogūno
6-7 vnt. vidutinio dydžio bulvės
250 g fermentinio geltono sūrio
50 g kmynų
2 žiupsnelis druska, pipirai
Gaminimas :
Pradžioje pasiruošiame kiaulienos nugarinę. Išmušame ir įtriname druska bei pipirais.Leidžiame pastovėti bent valanda. Kol mėsa ilsisi susipjaustom smulkiai svogūnus, bulves supjaustom maždaug 5 mm storio griežinėliais bei sutarkuojame fermentinį sūrį per burokinę tarką. Kai mėsa jau pailsėjusi, imame ir dedame į skardą (padengtu sviestinio popieriaus). Ant mėsos gražiai dedame supjaustytus svogūnus, ant svogūnų dedame bulves, ant bulvių pabarstome druskos ir ant jų dedame fermentinį sūrį, o ant sūrio uždedame majonezo (patogiausiai naudoti majonezą maišeliuose) ir galiausiai ant majonezo pabarstome kmynų. Pašauname į orkaite įkaitinta iki 200 laipsnių ir kepame apie 40-45 min. (svarbiausiai, kad iškeptu bulvės). Skanaus:)
Komentarai
Rašyti komentarą