Makaronai su didžiosiomis krevetėmis

 


Reikės:


400 g. Fettuccini arba Tagliatelle makaronų,
450 g. didelių žalių išvalytų krevečių,
1 valg.š. alyvuogių aliejaus,
pusę svogūno (vidutinio),
2 valg.š. nesūdyto sviesto,
1 skiltelė česnako,
1/3 taurės baltojo vyno „Chardonnay“
400 ml. plakamosios grietinėlės,
100 g. susmulkinto parmezano sūrio,
pagal skonį jūros druskos,
pagal skonį juodųjų pipirų,
pagal skonį paprikos miltelių,
1 valg.š. smulkintų šviežių petražolių.

 

Gaminimas:

Į puodą su verdančiu vandeniu įberkite žiupsnelį druskos, suberkite makaronus ir virkite pagal pakuotės instrukciją. Išvirus makaronus paliekame puode su skyščiu, nes be skyščio sulips į gumulą. Kol verda makaronai, paruoškime krevetes ir padažą. Išvalytas krevetes nusausiname ir ant jų beriame prieskonius (druską, juoduosius pipirus ir paprika). Į keptuvę pilame aliejaus ir įkaitiname. Kai aliejus bus karštas, suberiame krevetes ir kepame apie 2 min. iš abiejų pusių. Krevetėms iškepus išimame iš keptuvės į atskirą indą. Į tą pačią karštą keptuvę įdėkite 2 šaukštus sviesto su smulkiai supjaustytu svogūnu ir dažnai maišydami patroškinkite, kol suminkštės ir taps aukso spalvos (3–5 min.). Įberkite smulkinto česnako skiltelę ir dar minutę pakepkite, kol pakvips. Įmaišykite 1/3 taurės baltojo vyno ir virkite, kol išgaruos alkoholis. Supilame grietinėlę ir kaitiname iki virimo. Beriame apie 80 g. parmezano sūrio ir maišome iki vientisos masės. Leiskite padažui užvirti ir tada išjunkite ugnį ir pagal skonį pagardinkite padažą druska ir juodaisiais pipirais. Į padažą įmaišykite nukoštus makaronus ir keptas krevetes. Maišyti makaronus kol pasidengs padažu. Ir galiausiai dedame mūsų patieklą į lėkštes ir apiberiame šviežiomis petražolėmis ir šiek tiek tarkuoto permezano. Skanaus!!!

Komentarai

Populiarūs įrašai