Šokoladainis




Reikės:
150 g. tikro juodojo šokolado,
80 g. sviesto,
150 g. cukraus,
2 kiaušiniai,
šaukštas vanilės ekstrakto arba jei neturite įdėkite vanilinio cukraus,
45 g. miltų,
20 g. nesaldintos kakavos,
žiupsnelis druskos.

Gaminimas:
1) Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės, nuėmus nuo garų vonelės suberkite cukrų ir išmaišykite.
2) Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir vanilės ekstraktu (vaniliniu cukrumi), į šį plakinį suverskite tirpintą šokoladą ir išmaišykite.
3) Miltus sumaišykite su kakava, suberkite į plakinį ir vėl išmaišykite.
4) Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite tešlą, jos paviršių išlyginkite šaukštu, pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Kai iškeps atvėsinkite ir supjaustykite.

P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės. 

Komentarai

Populiarūs įrašai