Risotto su pievagrybiais


Reikės:
1 stiklinės ryžių,
300 g pievagrybių,
700 ml daržovių sultinio,
0,5 stiklinės balto sauso vyno,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
1 šaukšto tarkuoto parmezano (aš naudojau Džiugo sūrį),
druskos,
čiobrelių.

Gaminimas:
Aliejuje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Tada suberiame neplautus ryžius ir pakepiname kelias minutes, kad jie pasidengtų riebalais. Tada supilame kambario temperatūros vyną ir pilame po vieną samtį karšto sultinio - duodam jam susigerti ir vėl kartojam tą patį kol pabaigiame visą sultinį. Taip maišyti ryžius reikės apie 18-20 minučių.
Tada svieste pakepiname pjaustytus pievagrybius, padidiname ugnį, užberiame druskos bei pipirų ir suberiame į keptuvę su ryžiais. Nuimame nuo ugnies.
Į ryžius suberiame tarkuoto parmezano - Džiugo (pagal skonį įdėti šiek tiek sviesto), viską gerai išmaišome ir uždengią dangčiu palaikome 5 minutes. Skanaus!!!!!!!!!!

P.S. Pasigaminus patartina suvalgyti iš karto, nes pašildžius jau nebus toks skanus kaip ką tik pagamintas 

Komentarai

Populiarūs įrašai