Varškės spurgytės



Reikės:
~200 g miltų
4-5 valg. šaukštas cukraus
3 vnt. kiaušinių
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
1000 ml aliejaus
3 pakeliai varškės
žiupsnelis druskos
1 valg. šaukštas stipraus alkoholio
cukraus pudros pabarstymui

Gaminimas :
Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Varškę ištrinti su kiaušiniais ir cukrumi. Tada berti miltus į varškės masę ir išmaišyti – tešla nebus lengvai rankomis minkoma. Daryt spurgytes su dviem šaukštais. Šaukštus laikom atsuktus vieną į kitą, pasemiam maždaug pusės šaukšto dydžio tešlos gabalą ir nuo vieno šaukšto ant kito formuojam spurgytes. Kokie keturi kartai ir spurgytės bus lygiais kraštais, nuleidžiam atsargiai į aliejų. Aliejų kaitinti ant didelės ugnies, bet kai jau užkais, tada įdėti pusė mažos skustos bulvės ir, jei ji kunkuliuos, tai jau galima ir spurgytes dėti. (Aliejų laikiau ant nedidelės ugnies, kad nesviltų spurgytės. Kai ištraukiau iš aliejaus, dėjau ant lėkštės, ištiestos virtuviniu popieriniu rankšluosčiu, kad riebalai susigertu). Baigta!!!!!!!

Komentarai

Populiarūs įrašai